4.5.20

Αποτελέσματα Wrestlemania 36


Αν και είχαμε να κάνουμε με την πιο άνευρη Wrestlemania όλων των εποχών λόγο της μη παρουσίας κόσμου, το show σε γενικές γραμμές τα πήγε καλά μιας και υπήρχαν κάποια παιχνίδια που ξεχώρισαν και μπόρεσαν να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις. Ένα από τα θετικά του show ήταν πως χωρίστηκε σε 2 ημέρες και έτσι δεν κούρασε με εκτεταμένη διάρκεια, ενώ προστέθηκαν και δυο ακόμα παιχνίδια κάνοντας ένα σύνολο 18 +1 αγώνων. Στα αρνητικά θα επισημάνουμε την εντελώς τυπική παρουσία του οικοδεσπότη, Rob Gronkowski ο οποίος κατέκτησε και τον τίτλο του πρωταθλητή 24/7 την πρώτη ημέρα του show ενώ λίγες μέρες αργότερα ανακοίνωσε ότι επιστρέφει στην ενεργό δράση και θα κάνει παρέα στον Tom Brady στους Tampa Bay Buccaneers.

Μέρα 1η
Ένας αγώνας στο KickOff Show και 8 αγώνες περιλαμβάνονταν στο μενού της πρώτης ημέρας η οποία με εξαίρεση το βιντεοσκοπημένο παιχνίδι δεν είχε να επιδείξει κάτι ξεχωριστό. Καλά ματς ωστόσο ήταν ο αγώνας Ladder Match για την tag team ζώνη του Smackdown και η αναμέτρηση του Rollins με τον Owens.

Drew Gulak vs Cesaro (Kick Off)
Αυτός ο αγώνας δεν είχε ανακοινωθεί και έλαβε χώρα κατά την διάρκεια του Kick Off show. Σύντομος αγώνας με την τεχνική και τις λαβές του Gulak να έρχονται σε αντιπαράθεση με την δύναμη του Ελβετού η οποία και υπερίσχυσε. Ο Gulak στόχευσε στο δεξί χέρι του Cesaro, όμως ο Ελβετός αποδείχθηκε πολύ δυνατός αντίπαλος και με ένα Airplane Spin, έπεσε στο έδαφος. Αμφότεροι εμφανίστηκαν αργότερα στο ματς του Daniel Bryan με τον Sami Zayn.

WWE Women's Tag Team Champions The Kabuki Warriors vs. Alexa Bliss & Nikki Cross
Eίχαμε προβλέψει νίκη των Γιαπωνέζων παλαιστριών όμως επικράτησε ο άγραφος νόμος ότι ο Βινς προτιμά της ξανθιές. Έτσι νίκησε και η ομάδα που είχε την ξανθιά στην σύνθεση της. Οι Kabuki Warriors πήραν από την αρχή τον έλεγχο του αγώνα, υπήρχε trash talking, αλλά στην Ιαπωνική διάλεκτο, ενώ το παιχνίδι κρίθηκε σε μια φάση κόντρα στην ροή του παιχνιδιού. H Alexa Bliss απέφυγε μια επίθεση της Asuka, όπως θα έπρεπε να είχε κάνει και το WWE για το συγκεκριμένο ματς, η Nikki Cross κατάφερε ένα στριφογυριστό χτύπημα εξουδετερώνοντας την Kairi Sane και η Alexa Bliss με ένα Twisted Bliss στην παρτενέρ της Asuka, πήρε την νίκη και μαζί με την συμπαίκτρια της αναδείχθηκαν οι νέες πρωταθλήτριες του Smackdown. 

Elias vs. King Corbin
O Elias κατάφερε να αναρρώσει από το πέσιμο στο έδαφος που του προκάλεσε σε προηγούμενο επεισόδιο του Smackdown ο Corbin και απάντησε σπάζοντας την κιθάρα του στην ράχη του «βασιλιά του ρίνγκ». Αν και περιμέναμε να επικρατήσει ο Corbin, διαψευσθήκαμε καθώς ο Elias είχε έρθει αποφασισμένος να τιμωρήσει τον αντίπαλο του και να πάρει την πρώτη του νίκη σε Wrestlemania. Δεν υπήρχε κάτι ιδιαίτερο στο συγκεκριμένο ματς, θα μπορούσε να γίνει σε ένα επεισόδιο του Smackdown.

Raw Women’s Champion Becky Lynch vs. Shayna Baszler
Είχαμε αρκετές προσδοκίες για το συγκεκριμένο ματς και περιμέναμε να βρίσκεται σε υψηλές θέσεις την δεύτερη ημέρα, όπως και να έχουμε νέα πρωταθλήτρια του RAW, όμως τίποτα από αυτό δεν συνέβη. Η Baszler επιτέθηκε πρώτη εκτός ρίνγκ στην Lynch αιφνιδιάζοντας την, η Becky κατάφερε να συνέλθει και να χρησιμοποιήσει στην συνέχεια διάφορα αντικείμενα προς όφελος της. Η Baszler κατάφερε να κάνει μια λαβή Kirafuda Clutch, η Lynch όμως ξέφυγε από αυτή και με μια μανούβρα γύρισε σε πλεονέκτημα το κέντρο βάρους της και πήρε την νίκη. Μπορεί η απουσία του κόσμου να είχε την σημασία της και το ματς να φαινόταν καλύτερο σε μια γεμάτη και μεγάλη αρένα, επί της ουσίας όμως είχαμε ένα ματς κατώτερο των προσδοκιών και πλέον πρέπει να προβληματίσει το πως θα διαχειριστεί το WWE την πορεία της Baszler. Απ’ όσο προέκυψε από το RAW της επόμενης μέρας, η κόντρα τους θα συνεχιστεί.

Intercontinental Champion Sami Zayn vs. Daniel Bryan
Κρυφτούλι έπαιζε στο ρίνγκ ο Sami Zayn, τακτική που αποδείχθηκε σωστή σε ότι αφορά το τελικό αποτέλεσμα. Ο Bryan είχε μπει αποφασισμένος να πάρει την εκδίκηση του όμως ο Sayn μπαινόβγαινε στο ρίνγκ και είχε την βοήθεια των Cesaro και Shinsuke Nakamura που εμπόδιζαν τον Bryan από να τον πλησιάσει. Όπως αναμενόταν και ο Drew Gulak ενεπλάκη στο ματς όμως δεν ευνοήθηκε ο Bryan καθώς την ώρα που ο παρτενέρ του, έδινε μάχη με τους Nakamura και Cesaro εκτός  καναβάτσου, ο Bryan έχασε την συγκέντρωση του και δέχθηκε ένα Helluca Kick από τον Zayn, ο οποίος κράτησε τον τίτλο. Η πρώτη σωστή πρόβλεψη μας, αφορούσε το συγκεκριμένο ματς. 

SmackDown Tag Team Champions The Miz & John Morrison vs. The Usos vs. The New Day (Triple Threat Ladder Match)

Από τα καλύτερα ματς της συγκεκριμένης Wrestlemania ήταν το συγκεκριμένο παιχνίδι. Οι ομάδες αναγκάστηκαν να αγωνιστούν με έναν παίκτη η κάθε μια λόγο της απουσίας του Miz, έτσι ο Morrison εκπροσώπησε τους κατόχους του τίτλου, ο Kofi Kingston τους The New Day και ο Jimmy Uso την ομάδα από την Σαμόα.
Αν και είχαμε προβλέψει πως δύσκολα θα κρατούσαν τον τίτλοι οι Miz με τον Morrisson, αυτό έγινε με έναν απίθανο τρόπο. Όλα τα ladder match έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό, αργή εξέλιξη, αρκετές πτώσεις και συνήθως δυο παλαιστές καταλήγουν να μονομαχούν σε μια σκάλα. Αυτή την φορά είχαμε ανατροπή καθώς βρέθηκαν και οι τρεις πάνω στις σκαλωσιές και οι τρεις τους ξεκρέμασαν του τίτλους όμως ο Morrisson ήταν αυτός που κατάφερε να τους αποδεσμεύσει από την κρεμάστρα και να διατηρήσει τον τίτλο. Εξαιρετικό ματς με απρόοπτο φινάλε.

Kevin Owens vs. Seth Rollins
Ένας ακόμα εξαιρετικός αγώνας ο οποίος αν είχε καλύτερο build up θα ήταν από τα πιο ξεχωριστά ματς της φετινής Wrestlemania. Καθ’ όλη την διάρκεια του φετινού «Road to Wrestlemania» υπήρχε το ερώτημα γιατί αυτοί οι δυο βρίσκονται σε αντιπαράθεση...προσπερνώντας αυτές τις φιλοσοφικές αναζητήσεις είχαμε να κάνουμε με ένα εξαιρετικό παιχνίδι το οποίο διακυμάνθηκε σε διάφορα επίπεδα. Αρχικά είχαμε την επίθεση του Rollins εκτός ρίνγκ, αρκετό trash talking, αντεπίθεση από τον Owens και χτύπημα στον Καναδό με το καμπανάκι που έδωσαν νίκη με νοκ άουτ στον Rollins. Καθώς όμως ο Rollins ανέβαινε στην ράμπα μετά τον θρίαμβο του, ο Owens τον προκάλεσε να ξεκινήσει πάλι το παιχνίδι, κάτι που έγινε. Ακολούθησαν χτυπήματα του Owens, ο οποίος χρησιμοποίησε αυτή την φορά το καμπανάκι πάνω στον Rollins, πήρε το πλεονέκτημα ο Καναδός και στην συνέχεια ο Rollins ζήτησε οίκτο, αλλά το μόνο που εισέπραξε ήταν ένα stunner που έδωσε την νίκη στον Καναδό.

Universal Champion Goldberg vs. Braun Strowman
Αυτός ο αγώνας άλλαξε τις τελευταίες ημέρες λόγο άρνησης του Roman Reigns να συμμετάσχει. Βάση πληροφοριών υπήρχαν διάφορα σενάρια, από το να κρατήσει την ζώνη ο Goldberg μέχρι την Summerslam, να αγωνιστεί με τον Jeff Hardy, αλλά τελικά επιλέχθηκε ο Braun Strowman που ούτως ή άλλως δεν είχε κάποιο αγώνα στην Wreslemania. Όπως αναμενόταν το ματς ήταν σύντομο, μερικά spears από τον Goldberg, απάντηση με powerslams από τον Strowman και νέος πρωταθλητής ο Braun Strowman. Σύμφωνα με φήμες ο Goldberg είχε ζητήσει από τον Vince να κρατήσει τον τίτλο μέχρι να δώσει τον αγώνα με τον Reigns σε μελλοντικό PPV, όμως επικράτησε η γνώμη του απόλυτου αφεντικού με αποτέλεσμα να έχουμε νέο πρωταθλητή.

The Undertaker vs. AJ Styles (Boneyard Match)
Η πρώτη μέρα της Wrestlemania έκλεισε με το Boneyard Match το οποίο είχε γυριστεί εκτός πλατό σε έναν χώρο που θύμιζε εγκαταλελειμμένο νεκροταφείο.
Αρκετά καλή παραγωγή σε έναν αγώνα που έμοιαζε περισσότερο με θρίλερ των 90ς παρά με κανονικό ματς μιας και δεν υπήρχε ούτε παλαίστρα, ούτε διατητής με φόντο ένα ομιχλώδες τοπίο. O Undertaker ως “American Badass” ήταν περισσότερο ομιλητικός από άλλες φορές, αναλώθηκε σε αρκετό trash talking με τον Styles, αντιμετώπισε πέραν του παλαιστή από το Τζάκσονβιλ, μια ομάδα κουκουλοφόρων και τους Galows & Anderson που έσπευσαν να βοηθήσουν τον παρτενέρ τους στο OC Club. O Phenom αν και βρέθηκε σε δύσκολη θέση, κατάφερε μυστηριωδώς να ξεφύγει από τον λάκο στον οποίο τον έριξε ο Styles, εμφανίστηκε πίσω του και τον έριξε σε έναν άλλο λάκκο ρίχνοντας παράλληλα χώμα και αποκαλύπτοντας μια ταφόπλακα με το όνομα του Styles, ενώ αποχώρησε λίγο πριν το χάραγμα καβάλα στην Harley Davidson με το σήμα του να εμφανίζεται πάνω από έναν αχυρώνα που έπιασε φωτιά. Για κάτι τέτοιες στιγμές είναι η Wrestlemania!
Ενδεχομένως είχαμε να κάνουμε με το καλύτερο ματς στην Wrestlemania και ένα από τα καλύτερα του Undertaker τα τελευταία χρόνια και ένα ματς στο οποίο δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι έσωσε ένα μέτριο PPV σε ότι αφορά την πρώτη του μέρα.


Μέρα 2η
Ομοίως και στην δεύτερη ημέρα είχαμε ένα ματς που προστέθηκε την τελευταία στιγμή και παρουσιάστηκε στο Kick Off show, ενώ συνολικά είχαμε να κάνουμε με καλύτερους αγώνες αλλά όχι με κάποια κορύφωση όπως στο πρώτο μέρος με το  Boneyard match. Συνολικά βέβαια η δεύτερη μέρα ήταν σαφώς καλύτερη και πιο ενδιαφέρουσα.

Liv Morgan vs Natalya (Kickoff show)
Ένα ακόμα ματς που προστέθηκε την τελευταία στιγμή και παρουσιάστηκε στο Kick Off show της δεύτερης ημέρας. Ξεκάθαρα ήταν ένα ματς για να προωθήσει την Liv Morgan και επιλέχθηκε η έμπειρη Natalya η οποία είχε τον έλεγχο όλου του αγώνα με την τεχνική της. Η Καναδέζα είχε την σιγουριά, φάνηκε πως αυτή θα είναι η τελική νικήτρια, ωστόσο η Morgan κατάφερε να ξεφύγει από τις λαβές υποταγής και να φύγει νικήτρια.

NXT Women’s Champion Rhea Ripley vs. Charlotte Flair
Όπως είχαμε προβλέψει η Charlotte, ήταν η τελική νικήτρια του αγώνα, ωστόσο τις εντυπώσεις κέρδισε η νεαρή Rhea. Αρκετά καλός αγώνας με την Rhea να ζορίζει την Flair με την κίνηση σήμα κατατεθέν της, Riptide, ωστόσο το σχέδιο της Flair ήταν να αποδυναμώσει την πρωταθλήτρια του NXT στοχεύοντας στο γόνατο και αφού τα κατάφερε το μόνο που χρειάστηκε ήταν ένα Figure-Eight που ανάγκασε την Ripley να παραδοθεί, νέα πρωταθλήτρια του NXT και για δεύτερη φορά στην καριέρα της η Charlotte Flair. Προφανώς το WWE θέλει να ενώσει με κάποιο τρόπο τα δυο brands με την Flair, να εμφανίζεται τόσο στο RAW, όσο και στο NXT.

Aleister Black vs. Bobby Lashley
Ο Bobby Lashley μαζί με την Lana, δεν είχαν μια Wrestlemania moment αλλά όπως είχαμε προβλέψει ο αγώνας αυτός ήταν μια αφορμή για να ξεκινήσει η κυριαρχία του Alesteir Black στις Wrestlemania, αλλά και για να ξεκινήσει μια ιστορία εσωτερικής τριβής του νιόπαντρου ζευγαριού κάτι που συνεχίστηκε και στα επόμενα show. Σε ότι αφορά το παιχνίδι, είχαμε μια κόντρα ωμής δύναμης που αντιπροσωπεύει ο Lashley με την τεχνική και τις κινήσεις πολεμικών τεχνών που γνωρίζει άριστα ο Black. Ο Ολλανδός κατάφερε ένα εξαιρετικό moonsalt εκτός παλαίστρας στον αντίπαλο του και κατάφερε να πάρει τον έλεγχο του αγώνα. O Lashley προσπάθησε να αντεπιτεθεί με μια κίνηση dominator, όμως οι φωνές της Lana τον αποσυντόνισαν και ο Aleister Black κατάφερε ένα Black Mass το οποίο άφησε αναίσθητο τον αντίπαλο του.

Otis vs Dolph Ziggler
Από τις πιο ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις λόγο του storyline που αναπτύχθηκε, η οποία θα είχε και διαφορετικό χρώμα με την παρουσία και την συμμετοχή του κόσμου. Ο Ziggler με συνοδεία της Sonya Deville θέλησε να αποδείξει ότι είναι καλύτερος και ότι του αξίζει περισσότερο η Rose, ενώ χρησιμοποίησε την Deville με σκοπό να παραπλανήσει τον Otis και να του καταφέρει ένα αντικανονικό χτύπημα. Όμως η παρέμβαση της Mandy Rose ήταν καταλυτική καθώς με την είσοδο της στην αρένα, χτύπησε την Deville και κατάφερε με την σειρά της ένα αντικανονικό χτύπημα στον Ziggler κάτι που αντέστρεψε το πλεονέκτημα που είχε πάρει και έδωσε την ευκαιρία στον Otis να κάνει την δική του αντεπίθεση και να πάρει την νίκη. Μια κλασική ιστορία όπου το αουτσάιντερ στην κούρσα της αγάπης νικάει το φαβορί και αποχαιρετά την σκηνή της Wrestlemania με ένα κινηματογραφικό φιλί.

Edge vs. Randy Orton (Last Man Standing Match)
Ένα Last Man Standing παιχνίδι το οποίο είχε συγκεντρώσει το ενδιαφέρον όσων παρακολούθησαν την περίοδο πριν την Wrestlemania. Ο Edge εμφανίστηκε στο Royal Rumble, έβγαλε εκτός αγώνα τον Orton, στην συνέχεια ο Orton του επιτέθηκε και δημιουργήθηκε μια κόντρα μεταξύ παλαιών φίλων. Σαφέστατα αν το παιχνίδι γινόταν σε ανοιχτή αρένα με την παρουσία κόσμου, θα είχε διαφορετική ένταση και ενέργεια. Εδώ είχαμε να κάνουμε ένα παιχνίδι όπου στην μεγαλύτερη διάρκεια του έλαβε χώρα στα παρασκήνια του performance center, είχε αργή εξέλιξη και διήρκησε περισσότερο απ’όσο θα έπρεπε. Γενικά θα λέγαμε ότι δημιούργησε περισσότερες προσδοκίες από αυτό που πρόσφερε, ωστόσο ήταν ένα από τα καλύτερα ματς, με τον Edge να παίρνει την εκδίκηση του και να είναι αυτός που παρέμεινε όρθιος έως το τέλος.

Raw Tag Team Champions The Street Profits vs. Austin Theory & Angel Garza
Παράσταση για έναν ρόλο στο RAW Tag Team παιχνίδι όπου οι Street Profits νίκησαν την ομάδα που μανατζάρει η Zelina Vega και παρέμειναν πρωταθλητές. Αυτή την φορά οι Street Profits είχαν και την συμπαράσταση της συζύγου του Montez Ford, Bianca Belair η οποία μετακόμισε από το NXT στο RAW και παράλληλα τιμώρησε την Vega η οποία ήθελε να παρέμβει στο ματς για να κερδίσει η ομάδα της.

SmackDown Women’s Champion Bayley vs. Sasha Banks vs. Lacey Evans vs. Tamina vs. Naomi (WrestleMania Fatal 5-Way Elimination Match)
Από τα πιο αδύναμα παιχνίδια της δεύτερης ημέρας και της Wrestlemania γενικότερα ήταν αυτό το ματς για την ζώνη των γυναικών. Οι περισσότεροι κρατούσαμε στάση αναμονής για το πως θα συμπεριφερόταν η Sasha Banks απέναντι στην Bayley. Οι δυο παλαίστριες δεν ήρθαν σε αντιπαράθεση μέσα στο παιχνίδι, αντίθετα βοήθησαν η μια την άλλη να ξεφύγουν από τις λαβές των αντιπάλων τους. Η τελική δυάδα ήταν η Bayley με την Evans όμως με την παρέμβαση της Banks, η Bayley κατάφερε να κρατήσει τον τίτλο.

John Cena vs. "The Fiend" Bray Wyatt (Firefly fun house match)
Αρκετά περίεργο παιχνίδι με τον τρόπο τον οποίο παρουσιάστηκε, δίχως να μας ξαφνιάσει βέβαια με το τελικό αποτέλεσμα. Κατά βάση είχαμε να κάνουμε με βιντεοσκοπημένα στιγμιότυπα όπου ο Bray Wyatt μέσα στο Firefly Fun House, παρουσίαζε διαφορετικές εκδοχές από την καριέρα του John Cena επιχειρώντας να τον βάλει αντιμέτωπο κόντρα στον ευατό του. Από την εποχή που εμφανίστηκε ο Cena στο RAW με το περίφημο Ruthless Agression, στον Doctor of Thuganomics, παρουσιάζονταν διαφορετικές εκδοχές του Cena ο οποίος είτε προσπαθούσε να χτυπήσει τον Wyatt όπως θα χτυπούσε τον Kurt Angle στο ντεμπούτο το στο RAW, είτε θα μιλούσε με ρήμες, ενώ ακόμα είχαμε και αναπαράσταση της στιγμής στην Wrestlemania 30 όπου άλλαξε άρδην η καριέρα του Wyatt και ενώ είχε μια σίγουρη νίκη απέναντι στον Cena, στο τέλος έχασε κάτι που χαρακτηρίστηκε ως η μεγαλύτερη αποτυχία του. Γενικά είχαμε να κάνουμε περισσότερο με ένα ταξίδι στην ψυχολογία του Cena και τον Wyatt σαν παρατηρητή δίχως να υπάρχει ουσιαστικά αγώνας. Ήταν περίεργο, ασυνήθιστο και παράλληλα ένα ενδιαφέρον ταξίδι στο πως εξελίχθηκε η κόντρα των δυο με τελική κατάληξη δυο χαρακτηριστικές κινήσεις του Wyatt στον Cena, ένα “Sister Abigail” και στην συνέχεια  «mandible claw» τα οποία και σηματοδότηταν την νίκη και την εξιλέωση του Bray Wyatt ως Fiend.

WWE Champion Brock Lesnar vs. Drew McIntyre
Η σημαντικότερη στιγμή στην καριέρα του Σκωτσέζου Drew McIntyre έλαβε χώρα στην πιο ψυχρή από πλευράς έντασης, παλμού και απουσίας κόσμου Wrestlemania. Ήταν ένα σύντομο ματς με το Lesnar να καταφέρνει να μένει όρθιος έπειτα από το πρώτο Claymore, στην συνέχεια να καταφέρνει τριπλό F5 και λίγο πριν ο πρωταθλητής του καταφέρει και ένα τέταρτο, να συνέρχεται και να κάνει την δική του αντεπίθεση καταφέρνοντας τρία συνεχόμενα Claymore που άφησαν αναίσθητο τον Lesnar και του χάρισαν την νίκη, εκπληρώνοντας την προφητεία του «εκλεκτού»
 Θα πρέπει να σημειώσουμε πως το συγκεκριμένο ματς, δεν ήταν το τελευταίο της Wrestlemania αν και η μετάδοση σταμάτησε εκεί.
 Ένα 20λέπτο αργότερα ο McIntyre κλήθηκε να υπερασπιστεί την ζώνη του απέναντι στον Big Show όταν κατά την διάρκεια της συνέντευξης που έδωσε ο νέος πρωταθλητής στην Sarah Schreiber,

προκλήθηκε από τον Big Show και κατάφερε να κρατήσει τον τίτλο του. Αυτό το παιχνίδι προβλήθηκε την επόμενη μέρα στο RAW και αποτέλεσε μέρος του promotion της σειράς του Big Show στο Netflix.

Σε γενικές γραμμές είχαμε μια μέτρια Wrestlemania, η οποία παρουσίασε κάποια καλά παιχνίδια τηρουμένων των αναλογιών. Καλύτερη ημέρα ήταν σαφέστατα η δεύτερη όμως το ματς που ξεχώρισε και χαρακτήρισε την συγκεκριμένη Wrestlemania ήταν στην πρώτη ημέρα και δεν ήταν άλλο από αυτό του Undertaker με τον AJ Styles.

No comments:

Post a Comment